Algemeen

Veelgestelde vragen

Je vindt hier alle antwoorden op vragen voor tijdens de tocht. Bekijk hieronder alle informatie of neem contact op als je vraag er niet tussen staat.

Hoe verloopt de betaling?

Particulier
Boekt u als particulier? U ontvangt (per e-mail) ongeveer 3 weken van tevoren de aanbetalingsfactuur en in de week voorafgaand aan de tocht de restfactuur (in het hoogseizoen kan hier soms vertraging in zitten).

Zakelijk
Boekt u als bedrijf? Dan sturen wij na afloop van de tocht een factuur per e-mail (dus een digitale factuur). Wij verzoeken u om ons tijdig te voorzien van de juiste factuurinformatie.

Kan er een rolstoel mee aan boord?

Personen die afhankelijk zijn van een rolstoel, kunnen we in principe met vereende krachten aan boord tillen. De beste op/afstap plek hiervoor is de steiger van de Weerdsluis.  Zie ook het kopje hierboven.  Ook andere op- en afstap plekken is het – altijd in overleg – mogelijk.

Personen die een elektrische rolstoel gebruiken, krijgen we niet aan boord. Deze zijn simpelweg veel te zwaar.

Als u specifieke vragen heeft over een rolstoel bij ons aan boord, geeft u dit dan even aan bij het invullen van ons reserveringsformulier.

Waar kan ik het beste parkeren?

Na  ongeveer 60 meter vindt u links de boot en rechts de ingang van de parkeergarage ‘de Grifthoek‘, de goedkoopste parkeergarage van het centrum van Utrecht.

Let op: In de omgeving van de boten is het betaald parkeren tot 23 uur. Op zondag is parkeren gratis.

Wat zijn de openingstijden?

We varen alle dagen van de week.  De meeste arrangementen zijn van februari t/m november te boeken. Alleen de stamppotboot hoort juist bij de winter: van 15 oktober tot 15 maart. Losse rondvaarten zijn het hele jaar door beschikbaar. Tijdens het najaar en in de winter, kunnen we onze boten geheel overkappen en we nemen zelfs een kachel mee aan boord zodat jullie altijd comfortabel zitten.  Ook zijn onze boten voorzien van binnenverlichting, dat is wel zo gezellig!

Wat zijn de vaarregels?

De volgende regels op het water zijn door de Gemeente Utrecht opgesteld:

  • Wildplassen is niet toegestaan
  • Versterkte muziek is niet toegestaan
  • Hinderlijk gedrag is niet toegestaan

Klik hier en bekijk alle vaarregels

Contact opnemen

085 7325736 / 06 41903913
mail@lekkerbootjevaren.nl
Wittevrouwensingel 95
3514 AL, Utrecht